sicriu Celtic

cuvântul sicriu

În anul 1380 cuvântul sicriu era pentru prima oară atestat documentar, acesta provenind din franceza veche „cofin”, din latinizarea cuvântului grec hophinos a cărui semnificație este aceea de „coș”, dar cea mai veche formă atestată a cuvântului sicriu este cea provenită din grecescul miconian „ko-pi-na”. 

servicii funerare

     Dacă în zile de astăzi, sicriul poate fi ales dintr-un catalog în diferite modele, in fiecare magazin de pompe funebre sunt zeci de optiuni, culori și accesorii cum ar porumbei, cruci gravate, crucifixe, în trecut orice ladă (cutie) utilizată pentru îngroparea persoanelor decedate constituia un sicriu.


Popoarele care practică înmormântarea au sicrie în stiluri foarte diferite, ele pot fi simple, confecționate din lemn fără a conține component metalice sau podoabe, folosindu-se cuie de lemn în locul cuielor obișnuite. 


În unele țări cum ar fi China și Japonia, sicriele sunt  confecționate din lemn parfumat, precum cel al chiparosului, lemnul de cedru japonez, tuia. Sunt folosite aceste tipuri de lemn  deoarece sunt foarte rezistente la descompunere și din acest motiv fiind foarte solicitate. 


 Unele grupuri aborigene australiene (unde inca nu gasesti un magazin de pompe funebre) folosesc în locul sicrielor obișnuite cilindri realizați din coajă de copac prevăzute cu decorațiuni extrem de complicate pe care îi „coș” cu fibre, îi sigilează cu adeziv, mai apoi cilindrul este împachetat în ierburi uscate. 


 În mod tradițional sicriele au șase colțuri sau au patru laturi, având formă dreptunghiulară dar pot avea pot avea și formă trapezoidală, utilizată foarte frecvent în Germania, Austria , Ungaria și în alte țări din Europa de Est și Europa Centrală. Spre exemplu în Japonia medievală, au fost utilizate sicriele de formă rotundă, care aveau forma unor butoaie confecționate de către dogari. 


În zilele de astăzi, producătorii de  sicrie oferă pentru un magazin de pompe funebre caracteristici care protejează corpul decedatului și sănătatea publică prin folosirea unei garnituri al cărei scop este acela de a sigila sicriul după ce acesta este închis pentru prima ultima oară. 


Sicriele sunt confecționate din diferite materiale precum  oțelul, diferite tipuri de lemn sau fibra de sticlă. Un interes mare îl au sicriele „prietenoase cu mediul” realizate din materiale pur naturale, cum ar fi frunzele de bambus, salcie sau banane. 


Unele sicrie sunt personalizate, acestea includ imprimarea sau pictarea de scene tropicale pașnice, scoici, apusuri de soare, heruvimi , steaguri. În lumea occidental, în mod tradițional, un sicriu era realizat, doar atunci când era necesar, de dulgherul satului care se îngrijea de tot procesul înmormântării. În timpurile moderne, sicriele sunt produse aproape întotdeauna în serie, unele firme de pompe funebre au un showroom pentru a prezenta familiilor sicriele disponibile care ar putea fi folosite în cazul decesului unui membru al familiei.


magazinele de pompe funebre, magazin de pompe funebre
magazinele de pompe funebre, magazin de pompe funebre

magazin de pompe funebre

Va invitam sa vizitati magazinele de pompe funebre Anthony Assistance sau paginile noastre din magazin de pompe funebre online.

Tags

No responses yet

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *