coliva servicii funerare
Care este rolul colivei?
Coliva este elementul principal, ce nu poate lipsi de la pomenirea persoanelor trecute în neființă.
Știm rolul ei în prezent dar care este însemnătatea ei istorică?
A fost introdusă în practica Bisericii în vremea împăratului Iulian Apostatul care a dorit să împiedice creștinii să țină post. A ordonat stropirea alimentelor din piețe cu sange, în prima saptamana a Postului Mare. Sfantul Teodor i-a aparut în vis Arhiepiscopului Constantinopolului și i-a poruncit acestuia să interzica procurarea alimentelor din pieÅ£e. Oamenii puteau consuma grau fiert cu miere, pentru a posti în acea perioada, coliva era considerată doar un aliment ce putea fi mancat oricand. Mai apoi aceasta a devenit un simbol de pomenire a Sfântului ce a prevenit creștinii. Astfel a fost orănduit ca în prima saptamana a Postului Mare să se facă pomenirea celor adormiți.
În ansamblu, coliva este un aliment care se pregătește din arpacas fiert în apa. Printre ingredientele fără de care nu se poate prepara se mai regasesc: zahărul, nucile și pesmetul. Totusi, nu exista o reteta concreta pentru realizarea ei, fiecare persoana avand libertatea să urmeze procedeul cunoscut, transmis pe cale orala, de cele mai multe ori.
Sâmbătă, 10 septembrie 2016, ne dorim să va impartasim reteta noastra prin care obtinem un sortiment special de coliva românească. Va asteptam la degustare de coliva gratuita intre orele 10 și 14 la sediul Anthony din Bulevardul Ferdinand nr. 130, Sector 2, București.
Pentru mai multe detalii ne puteți contacta non-stop, apeland 021 9891 sau online pe anthony.ro.
coliva
coliva
Tags

No responses yet

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *