Degustare Coliva

Degustare Coliva

Care este rolul colivei?

Stim rolul ei in prezent: Coliva este elementul principal, ce nu poate lipsi de la pomenirea persoanelor trecute in nefiinta.

Care este insemnatatea ei istorica?

A fost introdusa in practica Bisericii in vremea imparatului Iulian Apostatul care a dorit sa impiedice crestinii sa tina post. A ordonat stropirea alimentelor din piete cu sange, in prima saptamana a Postului Mare. Sfantul Teodor i-a aparut in vis Arhiepiscopului Constantinopolului si i-a poruncit acestuia sa interzica procurarea alimentelor din piete.

Oamenii puteau consuma grau fiert cu miere, pentru a posti in acea perioada, coliva era considerata doar un aliment ce putea fi mancat oricand. Mai apoi aceasta a devenit un simbol de pomenire a Sfantului ce a prevenit crestinii. Astfel a fost oranduit ca in prima saptamana a Postului Mare sa se faca pomenirea celor adormiti.

Coliva este un aliment care se pregateste din arpacas fiert in apa.

Printre ingredientele fara de care nu se poate prepara se mai regasesc: zaharul, nucile si pesmetul. Totusi, nu exista o reteta concreta pentru realizarea ei, fiecare persoana avand libertatea sa urmeze procedeul cunoscut, transmis pe cale orala, de cele mai multe ori.

Dorim sa va impartasim reteta noastra prin care obtinem un sortiment special de coliva romaneasca.

Va asteptam la degustare coliva gratuita

La sediul Anthony din Bulevardul Ferdinand nr. 130, Sector 2, Bucuresti. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta non-stop, apeland 021 9891 sau online pe anthony.ro.

Degustare Coliva

Degustare Coliva

Anthony Assistance
×





error: 451: Content Unavailable for Legal Reasons