documente repatriere decedati

Atunci cand o persoana decedeaza, sunt o mulțime de decizii de luat și acte de întocmit. De obicei, acestea trebuie rezolvate în decurs de 5 zile, într-o perioada în care interesul personal este foarte mare. Repatrierea se poate face și în lipsa unui membru al familiei, dar e necesara contractarea unei firme de servicii funerare, care va procura documentele necesare repatrierii.


Ca urmare a decesului unui cetățean român survenit pe teritoriul altei țări, înregistrarea decesului la autoritatea locală a statului respectiv este obligatorie. Legea din România permite opțional înregistrarea la consulatul Român din țara respectivă. Consulatul Român poate elibera un certificatul de deces în limba română în baza certificatului emis de către autoritățile locale. Pentru transportul persoanei decedate în România se va solicita consulatului român din țara respectivă eliberarea pașaportului mortuar pentru transport decedat internațional.

servicii funerare

Pentru repatriere decedați se vor solicita următoarele documente:

  • Certificat medical de deces eliberat de medicul constatator (sau de la spital sau morgă) din țara respectivă legalizată și apostilată
  • Certificatul de îmbălsămare
  • Pașaportul de transport mortuar
  • Autorizația de transport funerar international, eliberată de la autoritățile locale pentru mașina funerară
servicii funerare

Sfatul nostru este să apelati la o firmă de pompe funebre din România, deoarece costul repatrierii este mult sub cel practicat de firmele din țara în care s-a produs decesul. Prețul unei repatrieri decedați internaționale poate varia în funcție de țara din care se face repatrierea decedatului, kilometrii parcurși, perioada de staționare în țara respectivă și taxele aferente eliberării documentelor necesare pentru repatriere decedați.

servicii funerare
repatriere decedati
repatriere decedati
Category
Tags

No responses yet

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *