încinerare și transport urnă

Imaginați-vă că zburați împreună cu cenușa mamei dvs. acasă și în schimb le găsiți vărsate în valiza dumneavoastră. Câțiva călători au împărtășit povești de groază despre încercarea de a transporta rămășițele încinerate ale unui membru al familiei, către locul de odihnă final sau pentru a fi împrăștiate într-un loc special. Unii au descris șocul, forțați de reprezentanții aeroportului să scoată urna din geantă și să o plaseze într-o manieră nedemnificată pe banda transportoare cu raze X, în văzul la toți ceilalți călători.

 

Este perfect legal să călătorești prin aer cu rămășițe după încinerare, dar este mult mai complicat decât te-ai putea aștepta. Este nevoie de planificarea de a trece prin securitatea din vamă și în avion, fără a face o călătorie deja dificilă din punct de vedere emoțional mult mai rău. Companiile aeriene și guvernul spun că nu urmăresc numărul de pasageri care transportă rămășițe după încinerare. Crematiile au depasit înmormântările în urma cu cativa ani si sunt așteptate să fie folosite la aproape 80% din decese pana in 2035.

 

Multe familii se bazează pe un director de înmormântare, care să se ocupe de toate aranjamentele atunci când este vorba de un transport urnă aerian, dar cel mai posibil se ocupă de mult mai mult. Majoritatea companiilor aeriene vor accepta rămășițe cremate ca marfă, în pungi verificate sau în zona transport. Politicile și taxele posibile vor varia în funcție de companiile aeriene, așa că asigurați-vă că verificați site-urile web sau sunați în prealabil.

 

Următorul pas de transport urnă: trecerea la și prin securitatea aeroportului!

Administrația de securitate a transporturilor aeriene ecraneaza fiecare transport urnă, chiar și una deja verificată. Se recomandă transportul urnei  în zona de bagaje ale unui avion. Însă grijă mare: bagajele verificate sunt supuse „unor mișcări rapide și uneori dure, de-a lungul unei serii de benzi transportoare” între terminal și avion.

 

Rămășițele după încinerare trebuie să fie ecranizate cu raze X și care pot crea probleme atunci când cenușa se află într-o urnă metalică. Dacă operatorul de raze X nu poate vedea prin container, iar ofițerii nu pot spune dacă ceva din interior este interzis, nu vor lăsa să treacă rămășițele, deoarece „ar putea fi exploatate de cineva care dorește să ascundă un obiect periculos”. Urnele din sticlă, ceramică, lemn sau plastic sunt cele mai bune pentru că pot fi verificate cu raze X.

 

Se recomandă un recipient (urnă temporară) pentru transportul după încinerare sau împrăștierea cenușii, și un total alt recipient (urnă permanentă) pentru îngropare. Casele funerare vor oferi urnă temporară care deține cenușa. Oamenii călătoresc cu acele urne temporare și apoi vor achiziționa urne permanente după ce ajung la destinație.

 

Să aveți cu dvs. certificatul de deces și certificatul de încinerare. Aceste forme sunt esențiale pentru a transporta o urnă în altă țară.

 

Dacă acest lucru pare a fi o problemă prea mare sau nu intenționați să însoțiți rămășițele, serviciile funerare de repatriere vă pot ajuta. Un transport urnă legal necesită un recipient interior sigilat, rezistent la scurgeri. Deci vă trebuie o urnă funerară pentru expedieri în sau din alte țări. Cutia exterioară trebuie să poarte o etichetă specială.

Category
Tags

No responses yet

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *