servicii funerare

În lume există multe tipuri diferite de servicii funerare, înmormântări și servicii conexe. Prin acest articol, sperăm să aruncăm o lumină asupra a 10 dintre cele mai frecvente tipuri de ceremonie funerară și evenimente conexe. Vom enumera și defini fiecare ceremonie și vom detalia despre ce să vă așteptați la fiecare dintre ele. Să aruncăm o privire asupra fiecăruia dintre ele pe rând.

 

10 tipuri de servicii funerare:

 • Slujba funerară tradițională
 • Practică cimiterială la mormânt
 • Înmormântare directă
 • Cremarea directă
 • Slujbă de pomenire
 • Sărbătoarea vieții
 • Priveghi
 • Vizualizare
 • Vizită
 • Ceremonia de împrăștiere

 

Ce este un serviciu funerar tradițional?
Slujba tradițională de înmormântare este încă cel mai obișnuit tip de ceremonie funerară desfășurată în multe părți ale țării. La o slujbă de înmormântare tradițională, sicriul sau urna sunt prezente. Prietenii și familia pot cânta sau reda poezii și amintiri în memoria defunctului, iar cineva poate oferi, de asemenea, un elogiu. Înmormântările tradiționale sunt adesea de natură religioasă, așa că un pastor va da cel mai probabil o predică.

 

Se va transporta rămășițele la cimitir pentru înmormântare imediat după înmormântarea tradițională, dacă există un sicriu. Poate să fie sau nu un serviciu de mormânt scurt, în care este înmormântat sicriul sau urna. În urma acestui fapt, familia poate găzdui o recepție sau un prânz în memoria persoanei iubite.

Slujba de înmormântare este precedată de obicei de un priveghi sau vizitare (de obicei cu o seară înainte) și urmată de un serviciu de mormânt. Vezi mai jos pentru mai multe detalii despre fiecare dintre aceste tipuri de servicii funerare.

 

Ce este o practică cimiterială la mormânt?

O slujbă de mormânt este o slujbă funerară care are loc la cimitir, unde familia și prietenii își plătesc ultimele respecturi înainte ca sicriul sau urna să fie coborâtă în pământ pentru înmormântare. Deoarece persoanele dragi îl comit pe defunct înapoi pe pământ, acest serviciu intim se mai numește și serviciu de comitere. Un serviciu de morminte urmează adesea o înmormântare tradițională, dar uneori poate fi singurul serviciu pe care o familie îl alege. Adesea, un pastor va rosti câteva cuvinte de confort (gândiți „cenușă la cenușă și praf la praf”) sau directorul funerar poate împărtăși câteva observații la dorințele familiei, dar altfel acest serviciu este de obicei destul de scurt și simplu.

 

Ce este o înhumare directă?
Uneori, o familie dorește să-și îngroape persoana iubită, dar nu plănuiește o înmormântare sau o altă ceremonie formală. În acest caz, pot alege o opțiune directă de înhumare. Cu îngroparea directă, nu există nici o vizită, înmormântare și nici măcar un serviciu de mormânt. Înmormântarea îngroapă pur și simplu urna. Uneori, o familie va alege acest tip de înmormântare cu planuri pentru o slujbă de pomenire la o dată ulterioară. Înmormântările directe reprezintă o opțiune mai accesibilă pentru familie, care nu va avea o înmormântare formală, dar își dorește totuși ca persoana iubită să fie adusă într-un cimitir. Adesea, înhumarea directă se întâmplă atunci când familia nu locuiește în apropierea celor decedați.

 

Ce este o cremare directă?
Similar cu înhumarea directă, cremarea directă este un eveniment de sine stătător. Este pur și simplu o cremație; nu există vizită formală sau înmormântare. În urma incinerării, înmormântarea sau crematoria returnează resturile familiei, care pot alege să aibă o slujbă de pomenire mai târziu – sau nu. Cremarea directă este de obicei cea mai scumpă opțiune pentru dispunerea finală. Dacă alegeți o cremare directă pentru persoana iubită, înmormântarea sau crematoria vă va returna rămășițele într-un recipient foarte de bază. Dar este posibil să alegeți ca resturile să fie transferate într-o urnă permanentă. Dacă căutați urna perfectă, poate doriți să răsfoiți prin colecția noastră frumoasă de urne funerare.

 

Ce este o slujbă de pomenire?
Slujbă de pomenire este unul dintre cele mai frecvente tipuri de servicii funerare. Este foarte asemănător cu o înmormântare tradițională, cu excepția faptului că trupul sau rămășițele incinerate nu sunt prezente. Frumusețea unei slujbe de pomenire din serviciilor memoriale este că acestea nu trebuie să apară într-un anumit interval de timp în urma unui deces. Acestea pot apărea o zi după îngropare sau reînnoire, un an mai târziu sau ori de câte ori. Rămășițele nu se află în centrul acestui serviciu, doar amintirea prețioasă a decedatului.

 

Ce este o sărbătoare a vieții?
O sărbătoare a vieții este o ceremonie unică a ei. Deși poate lua locul unei slujbe de pomenire tradiționale, este obișnuit ca sărbătorirea vieții să apară după săptămâni, luni sau chiar ani de la înmormântare. Aceasta înseamnă că rămășițele nu sunt adesea prezente. Cu toate acestea, acest lucru poate varia în funcție de preferințele familiei. Sărbătorile vieții sunt exact așa: sărbători! Personalizarea este importantă într-o sărbătoare a vieții și este de obicei mai veselă decât sobră. În funcție de regiune și cultura familiei, o sărbătoare a vieții poate include mâncare, dans și amintiri fericite împărtășite ale decedatului.

 

Ce este un priveghi?
Un priveghi este slujba solemnă care are loc de obicei chiar înainte de înmormântare. Originile trezirilor tradiționale sunt în catolicism, așa că credincioșii pot spune Rozariul în timpul vegherii. În mod tradițional, priveghiul are loc în casă sau capelă, dar multe locașuri funerare servesc acum o locație dedicată. Oamenii fac vizitări sau vizionări din respect față de defunct. În timpul vegherii, persoanele dragi se reunesc pentru a se mângâi unii pe alții și pentru a-și plăti ultimele respecturi decedatului. Rămășițele pot fi sau nu prezente.

 

Ce este o vizualizare?
Termenul de vizionare este adesea folosit în mod interschimbabil cu trezire și vizitare, dar are o semnificație oficială. Este destul de simplu: la o vizionare, corpul este de obicei prezent pentru a fi privit de jale. Înmormântarea găzduiește de obicei vizionarea cu o seară înainte de slujba de înmormântare.

 

Ce este o vizită?
Așa cum am menționat mai sus, oamenii utilizează în general termenii de vizitare, trezire și vizionare în mod interschimbabil. Dar, de obicei, corpul nu este prezent la vizită, care are loc cel mai probabil la înmormântare. Accentul este pus pe vizitarea cu familia și prietenii îndurerați, deci va fi mai puțin formal decât înmormântarea.

 

Ce este o ceremonie de împrăștiere?
O ceremonie de împrăștiere are loc atunci când o familie alege să împrăștie resturile cremate ale persoanei iubite, în loc să le păstreze sau să le îngroape. De obicei, familia împrăștie cenușa în vânt, într-o locație care a fost deosebit de importantă pentru decedat.

Ceremoniile de risipire pot fi simple sau elaborate. Familia poate elibera cenușa în liniște și seninătate unui ocean (sau lac) … sau le va încorpora într-un spectacol de artificii spectaculoase. Ceremonia în sine este de obicei similară cu un mormânt sau un serviciu de comisie. Este un moment potrivit pentru a spune câteva cuvinte pentru a onora pe persoana iubită îndepărtată. Luați în considerare citirea unui citat preferat sau Scriptură, a spune o rugăciune sau a cânta un imn.

 • Rețineți că există legi care limitează unde poate fi împrăștiată cenușa.

 

Sperăm că acest articol va luminat cu privire la diferențele dintre aceste 10 tipuri de servicii funerare, ceremonii și evenimente! Nu este ușor să ne amintim micile detalii care diferențiază aceste servicii similare, dar ajută să știi la ce să te aștepți la fiecare dintre ele. Spune-ne care sunt gândurile tale într-un comentariu de mai jos.

Tags

No responses yet

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *