firma de servicii funerare, firma servicii funerare

Cum alegem firma de servicii funerare perfectă?

 

Durerea pierderii unei persoane apropiate este sfasietoare si este intensificata de toate amintirile care se reaprind în acel moment în suflet si-n minte. Retraim momentele petrecute impreuna, ne amintim toate sfaturile pline de iscusință pe care persoana draga ni le-a oferit de-a lungul timpului și ne cuprinde o macinare intensa plina de regrete. Însă, nimeni nu poate aduce sufletul înapoi și nimic nu mai poate fi îndreptat din trecutul nostru.
Tot ceea ce ramane este ultimul omagiu adus omului drag care s-a stins, prin forțe proprii sau apeland la o companie de servicii funerare. Însă care sa fie aceasta companie din zecile sau sutele existente pe piata? Pe ce criterii se face o alegere corecta pentru a ne asigura ca totul se va desfășura conform planului și că sufletul va părăsi lumea celor vii încununat cu recunostinta si respect?
Am realizat pentru dumneavoastra o lista scurta cu 7 sfaturi pentru a putea lua cea mai buna decizie. În acest mod experienta dureroasa nu se va transforma intr-una de tristă amintire prin alegerea unor servicii funerare nepotrivite. În acest mod experienta dureroasa nu se va transforma intr-una copleșitoare prin alegerea unor servicii funerare nepotrivite.
 
1. Are firma servicii funerare suficienta experienta pe piata?
Cand veți găsi o agenție cu o vechime de 2 ani pe piața, rezervati-va dreptul de a fi sceptici. În doi ani nu poate acumula suficientă experiența astfel incat sa acopere tot necesarul pentru o inmormantare în maximă decentă. Are peste 20 de ani? Atunci cu siguranta și-a dovedit în acest timp imparțialitatea serviciilor și integritatea fata de clienti. Experiența celor de la firma de servicii funerare se va regasi pretutindeni, de la tonul vocii folosit in conversatii si pana la gustul românesc al colivei tradiționale.
“Îmi aduc aminte ca am fost la o companie de servicii funerare unde vanzatorul se uita la televizor, la emisiunea iUmor, mancand semințe și stand relaxat pe doua scaune. Timp de 5 minute am discutat fără ca volumul glumelor de la televizor sa fie micsorat si fără ca el sa isi schimbe poziția. Nu știa efectiv cum sa se comporte, nu avea pic de compasiune pentru drama prin care treceam și trata totul cu superficialitate. Am fost extrem de dezamagita.” – Ioana Stefanescu, Bucuresti
2. Deține firma de pompe funebre toate serviciile funerare de care aveți nevoie astfel incat inmormantarea sa se desfășoare fără incidente neplăcute?
Este important sa cunoasteti de la început care este gradul de implicare pe care vi-l doriti de la firma în cauză, astfel incat sa va asigurati ca tot ceea ce aveți nevoie va fi pus la dispozitia dumneavoastra. O firma servicii funerare profesionista va acoperi toate necesitățile cu ajutorul unui personal experimentat: de la gama variată de sicrie, pană la masini disponibile pentru un ultim drum cu demnitate, accesorii funerare și alte detalii care fac diferenta: doliu, prosoape, batiste, pachete de alimente, coliva etc.
„Am fost la florarie pentru a face coroanele, la cofetărie pentru coliva, la fabrica de paine pentru colaci și la supermarket sa rezolv cu pachetele de alimente pe care urma sa le împart. De ce am facut atatea drumuri? Pentru ca firma de pompe funebre îmi dădea doar sicriul și transportul lui. Am pierdut o grămadă de timp și m-am consumat fantastic. Și am aflat mai tarziu ca puteam sa apelez la o alta firma servicii funerare care sa mă ajute cu tot. Habar nu am avut, că dacă știam….” – Mihai Staicu, Craiova
„Am avut super noroc. Am ales o firma servicii funerare la plezneala. Mă aflam pe Bd. Ferdinand și la nr. 130 era o firma de pompe funebre. Cum n-aveam timp și stare emoțională sa mai caut.. am intrat. Ce sa spun.. fără cuvinte. S-au ocupat de acte, de imbalsamare și toaletare, pentru ca ne-am dorit să-l pregătim cum se cuvine: spalat și barbierit. Am luat de la ei sicriul, crucea de lemn și aranjamentele florale. Ne-au asigurat transportul funerar și chiar o echipa care sa se ocupe de manipularea sicriului. Și tot prin ei am rezolvat cu coliva si pachetele cu alimente pe care le-am împărțit după înmormântare. S-au ocupat de tot, ne-au luat o piatra de pe umeri.” – Mariana Pasare, București
3. Cunoaste firma de pompe funebre toate tradițiile cultelor religioase?
Cand treceti prin aceste momente de cumpana, durerea și valul de informatii va acapareaza cu totul. Aveți nevoie de un ghid, de o persoana care sa va ofere suport pas cu pas tot ceea ce aveți de realizat, in acord cu religia dumneavoastră.
Se angajează companiile de servicii funerare să ofere acest suport de neprețuit? Nu. De fapt sunt extrem de puține cele care cunosc cerințele de detaliu ale fiecărei religii și care se implica oferind o ghidare profesionista familiei indurerate.
„Din păcate am trecut prin multe inmormantari. Acum știm exact ce avem de făcut, dar îmi aduc aminte cand am fost pusă prima data in fata faptului împlinit. Nu știam ce sa fac și în ce direcție sa o apuc. Am vorbit cu mai multe firme și una singura ne-a plăcut. De atunci o recomandăm tuturor celor care se afla în situația asta dramatică. Conteaza enorm sa ai un om bun alături care sa te îndrume și sa te inteleaga. Firma Anthony ne-au dat o lista detaliata cu absolut toate obiceiurile religioase și tot ceea ce ar trebui sa achizitionam pentru a le realiza. Nu am mai întâlnit așa ceva în alta parte și a fost un real ajutor pentru noi atunci.” – Fam Chirita, București
4. Are firma servicii funerare referințe bune și de încredere?
Întotdeauna verificati compania de pompe funebre înainte să o contactați. Nu dați crezare informațiilor de pe site-ul personal, deoarece acelea sunt menite sa va impresioneze. Însă ar putea sa nu reflecte realitatea.
Așadar, realizati o scurta verificare pe internet, scriind efectiv numele firmei pe Google, identificând astfel dacă exista sau nu știri pozitive sau negative despre firma. De asemenea va recomandam sa cititi review-urile de pe pagina lor de Facebook. O alta verificare obiectiva poate fi pe realizata pe www.risco.ro, pentru a vedea numărul de angajați ai firmei și profitul pe ultimii ani.
Cand doriti sa analizati firma Anthony, toate informațiile sunt transparente:
Facebook reviews pentru a afla părerea clienților și a prietenilor de pe Facebook;
Google reviews pentru a afla alte feedback-uri despre companie. Util de știut este ca aici își poate exprima părerea orice persoana care deține un cont de Gmail, iar firma nu poate șterge sau modifica aceste puncte de vedere;
Risco pentru a afla datele financiare ale companiei extrase din bilanturile depuse la ANAF.
În plus, v-ați gandit vreodata sa luați în calcul cifra de afaceri? Este importantă. Denota stabilitatea, seriozitatea și corectitudinea firmei. Sunt plătite la zi toate impozitele către statul român? Compania Anthony de exemplu are cea mai mare cifra de afaceri din domeniul funerar în Sectorul 2.
5. Este firma servicii funerare transparenta total în ceea ce privește acțiunile și costurile?
În primul rand angajații companiilor de pompe funebre nu mai au dreptul legal de a ridica ajutorul de inmormantare, decat în baza unei procuri notariale. Dacă firma la care va ganditi sa apelați va comunica, spre exemplu, să-i lăsați talonul de pensie și buletinul pentru a beneficia de o inmormantare gratuită, atunci firma în cauză comite fraudă în dauna societății, detinand relații ilegale cu funcționarii publici. Astfel creeaza un grup infracțional precum în cazul prezentat în următorul material video:

Pe langa aspectul ridicarii ajutorului de inmormantare, trebuie sa luați în calcul și cum va sunt gestionati banii. Primul mare semn de întrebare va trebui să apară dacă cineva va va spune „Ne dați talonul de pensie și ne ocupăm noi de tot.” Ce anume intra în acest „tot”?
O firma profesionista o sa va puna la dispozitie un catalog cu toate serviciile disponibile astfel incat dumneavoastra sa puteți decide ce va este necesar, cunoscând prețul fiecărui produs individual. În urma alegerilor trebuie sa vi se emită o oferta personalizată, urmată de un contract, în cazul în care alegeți sa contractati firma în cauză. La final trebuie sa primiți factură și chitanță pentru a atesta ca totul se desfășoară conform legii.
„Am vorbit cu un om de vanzari de la o firma de pompe funebre și toata conversatia ar fi trebuit să-mi ridice niște semne de întrebare de la început. Dar cum nu mă pricep și nu știu cum funcționează lucrurile, nu am reușit sa fac cea mai buna alegere.
  • Eu: Buna ziua, cat costa sicriul?
  • Reprezentantul de vânzări: 900 lei, 1200 lei, dar avem și mai scumpe.
  • Eu: Am inteles. Si transportul?
  • Reprezentantul de vânzări: Intre 300 si 500 lei.
  • Eu: Ce altceva as mai avea nevoie?
  • Reprezentantul de vânzări: Ne putem ocupa noi de tot pentru 2600 – 3000 de lei.
Și pentru ca nu mai aveam răbdare sa caut altceva, am ales aceasta firma servicii funerare. Nu vreau sa spun ce produse proaste mi-au dat. A fost o bătaie de joc. Și nu am văzut vreo factura, de contract ce sa mai spun?! Nici nu am idee dacă s-au consumat real toți banii mei sau s-au băgat în buzunar.” – Alina Moiosanu, Sector 3
6. Produsele pe care le comercializează compania sunt de calitate?
Întotdeauna verificați calitatea produselor înainte de a le achizitiona. De exemplu, atunci cand alegeti sicriul, asigurati-va ca este realizat dintr-un material mai puternic (stejar, pin, nuc sau mahon), niciodată lemn de brad subțire. Podeaua sicriului poate ceda în orice moment al procesiunii de inhumare, dacă decedatul are peste 70 de kg.
De asemenea manerele ar trebui sa fie din metal, nu din plastic, dacă nu vreți sa aveți aceeași experienta neplacuta ca Ștefan Ganea.
“Ceea ce am pățit nu credeam ca voi trăi vreodată. Îmi duceam cumnatul pe ultimul drum și dintr-o data, în mijlocul drumului, au cedat manerele sicriului. Am aflat abia mai tarziu ca erau pe post decorativ, din plastic. Cum sa existe așa ceva? Nu mi-am putut imagina! A fost extrem de penibil momentul și m-am enervat îngrozitor pe firma de servicii funerare de la care am luat sicriul. Ba chiar le-am făcut un mare scandal si reclama proasta. Sa stie si altii ce produse proaste vand.” – Stefan Ganea, București
7. Transportul asigurat de firma este cel potrivit și adecvat momentului?
Este important sa luați în calcul și acest aspect și să vă asigurați de la început că toate condițiile de transport, de decență și siguranța, sunt respectate.
Deși pare un fragment rupt din filmele de groaza, iată o marturisire socanta exact despre subiectul transportului mortuar:
„La inmormantarea bunicii, matusa care s-a ocupat de inmormantare nu a întrebat cu ce masina se va face transportul de la biserica la cimitir, așa ca ne-am trezit cu un Logan MCV modificat de un „meșter priceput”, astfel incat în weekend să poată onora serviciile funerare și în timpul saptamanii transportul de legume din angro. Sicriul a încăput cumva pe diagonală fiind forțat pe scaunul pasagerului. Sentimentul de rușine nu poate fi descris în cuvinte, nu poate fi reprodus și nu poate fi șters din memorie.” – Alexandru Pascal, Arad
„Și eu am apelat la o companie de servicii funerare. Nu aveam putere sa mă descurc singura. Am căutat informații pe Internet și am gasit site-ul www.ajutordeces.ro. Este un blog realizat de Anthony, care contine pași pentru obținerea ajutorului de deces, dar și obiceiurile de înmormântare descrise în funcție de religie. Mi s-a părut o inițiativă de lăudat. Nu multe firme ar investi in informarea noastra punandu-ne la dispozitie aceste informatii în mod gratuit, chiar dacă devenim sau nu clienți. Am ales sa-i contactez la numarul de telefon 021 9891 și surpriza.. au răspuns la telefon duminica la 20.00. Au un reprezentant prezent non stop la sediul firmei, ceea ce este rar. Mi-au oferit tot ce aveam nevoie, iar prețurile nu au fost așa de mari cum mă așteptam eu. Am avut și de unde sa aleg, ca au un catalog cu foarte multe produse. Recomand, deși știu ca nu e un episod prin care cineva își dorească sa treaca.. Însă atunci cand se intampla, chiar ai nevoie de o firma BUNA, cu adevărat buna, din toate punctele de vedere.” – Ioana Cosma, București
Sperăm ca cele 7 sfaturi v-au adus claritate în legătură cu ceea ce aveți de făcut înainte sa alegeti firma de servicii funerare care va va fi alături în momentele de grea încercare și care se va implica în organizarea inmormantarii.
Adevărul este dureros: sunt lucruri în viața pe care nu le putem realiza de doua ori și astfel nu le putem îndrepta, așa cum este acest ultim omagiu.
Acum luciditatea trebuie sa depaseasca emoțiile!
Alegerea corecta a companiei de servicii funerare este un semn de respect fata de persoana decedată și fata de trecerea ei la viață veșnică.
Noi va recomandam cu încredere pachetele funerare oferite de firma de servicii funerare Anthony Assistance.
firma de servicii funerare, firma servicii funerare
firma de servicii funerare, firma servicii funerare
Tags

No responses yet

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *