înmormântările tradiționale

În țări precum Regatul Unit, Suedia și Spania, serviciile funerare raporteaza înmormântările tradiționale si înmormântările creștine în continuă scădere.

 

Pe măsură ce europenii devin mai seculați, caută alternative la înmormântările tradiționale. Pierderea apartenenței la bisericile naționale protestante și romano-catolice istorice este una dintre cauzele declinului la înmormântările creștine.

 

REGATUL UNIT – Conform unui sondaj realizat în Regatul Unit de către o cooperativă de servicii funerare, a existat o creștere semnificativă a ceremoniilor organizate în afara unui cadru religios. Pădurile, cafenelele și chiar grădinile zoologice sunt solicitate să organizeze o adunare informală, unde rudele își pot spune la revedere. Sondajul mai spune că cererile de aranjamente funerare au scăzut cu 34%. După ce au întrebat 4.000 de persoane, sondajul a mai constatat că doar 1 din 10 persoane doresc o slujbă tradițională de înmormântare, care de obicei este sărbătorită în urma unui ritual creștin. O treime dintre respondenți au spus că ar prefera să nu fie organizată o ceremonie pentru ei. În 2019, deja 4% dintre britanici au apelat la încinerare directă.

 

SUEDIA  – În Suedia, 8% din populație își îngroapă rudele moarte fără nicio ceremonie oficială. Trupurile lor sunt transferate de la un spital direct la crematoriu. Deci, înmormântările tradiționale sunt non-existente. Secularizarea societății este motivul principal dat pentru această tendință emergentă. Individualismul, reducerea legăturilor solide de familie și o societate individualistă ar putea explica și această schimbare, spun specialiștii.

 

SPANIA – Între timp, în Spania, fiind odinioară o țară profund catolică, nu este cu nimic în urmă față de acest trend. Asociația națională a serviciilor funerare se așteaptă ca, până în 2029, peste 70% dintre oameni să aleagă ceremonia de incinerare a decedatului. Schimbările din societatea spaniolă produc o creștere considerabilă a cererilor de incinerare, iar firmele trebuie să se adapteze la această nouă tendință.

Tags

No responses yet

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *