Sicrie colorate la înmormântările din Noua Zeelandă

Pompe funebre
Sicriuri colorate

Sicrie colorate la înmormântările din WELLINGTON, Noua Zeelandă – Când purtătorii de palii au adus sicriul lui Phil McLean în capelă, au apărut gâfâind înainte ca un val de râs să curgă printre sutele de jelitori.

Sicriul era o gogoasă gigantică cu cremă.

„A umbrit tristețea și vremurile grele din ultimele săptămâni”, a spus văduva sa, Debra. „Amintirea finală în mintea tuturor a fost aceea gogoașă și simțul umorului lui Phil”.

Gogoșa a fost cea mai recentă creație a verișorului lui Phil, Ross Hall, care conduce o afacere în Auckland, Noua Zeelandă, numită Dying Art, care construiește personalizat sicrie colorate.

Alte creații ale lui Hall includ o barcă cu pânze, un camion de pompieri, un baton de ciocolată și blocuri Lego. Au fost sicriele strălucitoare acoperite cu bijuterii false, o sicriă inspirată din filmul „Matrix” și o mulțime de sicrie care descriu plajele și locurile de vacanță preferate ale oamenilor.

„Există oameni care sunt mulțumiți de o cutie maro din mahon și este minunat”, a spus Hall. „Dar dacă vor să strige, sunt aici să fac asta pentru ei.”

Ideea i-a venit pentru prima dată lui Hall acum aproximativ 15 ani, când scria un testament și își contempla propria moarte.

„Cum vreau să ies?” s-a gândit în sine, hotărând că nu va fi ca toți ceilalți. „Așa că am pus în testament că vreau o cutie roșie cu flăcări pe ea”.

Șase luni mai târziu, Hall, a cărui altă afacere este o companie de semnalizare și grafică, a decis să devină serioasă. S-a apropiat de câțiva directori funerari care l-au privit cu interes și scepticism. Dar, în timp, ideea a prins.

Sala începe cu sicrie necompletate și folosește plăci din fibră și placaj pentru a adăuga detalii. Pentru designuri este utilizată o imprimantă digitală din latex. Unele comenzi sunt deosebit de complexe, cum ar fi velierul, care a inclus o chilă și cârmă, cabină, pânze, chiar și balustrade metalice și scripeți.

În funcție de design, sicriele se vând cu amănuntul între aproximativ 3.000 și 7.500 de dolari din Noua Zeelandă (2.100 și 5.400 dolari).

Hall a spus că tonul înmormântărilor s-a schimbat semnificativ în ultimii ani.

„Oamenii cred acum că este mai degrabă o sărbătoare a vieții decât un doliu al morții”, a spus el. Și au fost dispuși să arunce convenții înfricoșătoare în favoarea obținerii a ceva unic.

Dar, o gogoașă?

Debra McLean a spus că ea și soțul ei răposat, care avea 68 de ani când a murit în februarie, obișnuiau să facă turul țării în autocaravana lor, iar lui Phil îi plăcea compararea gogoșilor cu cremă din fiecare oraș mic, considerându-se un cunoscător.

El a considerat o gogoșară bună, crocantă la exterior, aerisită la mijloc și cu siguranță făcută cu smântână proaspătă.

După ce lui Phil i s-a pus diagnosticul de cancer intestinal, a avut timp să se gândească la înmormântarea sa și, împreună cu soția și vărul său, a venit cu ideea coșciugului cu gogoși. Debra a spus că au primit chiar și 150 de gogoși la înmormântarea din Tauranga de la brutăria preferată a lui Phil din Whitianga, la mai mult de 160 de kilometri distanță.

Hall a spus că produsele sale sunt sicrie colorate biodegradabile.

Sicrie colorate sunt de obicei îngropate sau incinerate împreună cu decedatul. Singurul pe care l-a primit înapoi este vărul său, a spus el, pentru că a folosit polistiren și spumă de modelat, care nu este ecologic.

Phil a fost schimbat într-un sicriu simplu pentru incinerarea sa și Hall a spus că va păstra sicriul pentru gogoși pentru totdeauna. Deocamdată, rămâne în spatele căruciorului său alb Cadillac din 1991.

Cât despre propria înmormântare?

Hall a spus că s-a răzgândit în legătură cu acele flăcări roșii. Le-a trimis prin e-mail copiilor săi spunând că vrea să fie îngropat într-un sicriu limpede, purtând altceva decât un șnur de tip leopard.

„Copiii spun că nu merg”, spune el râzând.

Tag:

Distribuie: