anthony.ro
martie 22, 2019
Stim rolul ei in prezent: Coliva este elementul principal, ce nu poate lipsi de la pomenirea persoanelor trecute in nefiinta.
A fost introdusa in practica Bisericii in vremea imparatului Iulian Apostatul care a dorit sa impiedice crestinii sa tina post. A ordonat stropirea alimentelor din piete cu sange, in prima saptamana a Postului Mare. Sfantul Teodor i-a aparut in vis Arhiepiscopului Constantinopolului si i-a poruncit acestuia sa interzica procurarea alimentelor din piete.
Oamenii puteau consuma grau fiert cu miere, pentru a posti in acea perioada, coliva era considerata doar un aliment ce putea fi mancat oricand. Mai apoi aceasta a devenit un simbol de pomenire a Sfantului ce a prevenit crestinii. Astfel a fost oranduit ca in prima saptamana a Postului Mare sa se faca pomenirea celor adormiti.
Printre ingredientele fara de care nu se poate prepara se mai regasesc: zaharul, nucile si pesmetul. Totusi, nu exista o reteta concreta pentru realizarea ei, fiecare persoana avand libertatea sa urmeze procedeul cunoscut, transmis pe cale orala, de cele mai multe ori.
Dorim sa va impartasim reteta noastra prin care obtinem un sortiment special de coliva romaneasca.
La sediul Anthony din Bulevardul Ferdinand nr. 130, Sector 2, Bucuresti. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta non-stop, apeland 021 9891 sau online pe anthony.ro.
Daca aveti intrebari suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.