Multumim profesionistilor funerari: 10 Motive de recunostinta

Pompe funebre
Sa le multumim profesionistilor de pompe funebre

„Sa simti recunostinta si sa nu o exprimi este ca si cum ai impacheta un cadou fara sa-l daruiesti niciodata.”

– William Arthur Ward

Este momentul sa reflectam asupra profesionistilor din domeniul funerar si sa le aducem recunostinta cuvenita. S-ar putea sa fim putin partinitori… la urma urmei, profesionistii in pompe funebre sunt clientii nostri si ne petrecem zilele discutand cu ei online si la telefon. Dar, lasand toate astea deoparte, exista o multime de motive pentru a fi recunoscatori profesionistilor in pompe funebre, sa recunoastem contributia semnificativa pe care o aduc in vietile noastre. Iata zece dintre acestea:

1. Sunt supereroi

Daca ai avut vreodata contact cu un director de pompe funebre, stii ca nu este doar un gestionar al ceremoniilor funerare, ci un adevarat supererou in viata reala. Cine transforma aspectul unei persoane decedate intr-unul plin de tinerete? Supereroii. Cime planifica patru servicii funerare pentru familii diferite in doar doua zile? Supereroii. Cine reuseste sa ofere sprijin familiilor indurerate fara sa cedeze emotional? Numai supereroii. Cu siguranta, profesionistii din domeniul funerar poseda abilitati incredibile, demne de orice erou.

2. Au intelepciunea vietii

Confruntarea zilnica cu pierderea ii invata pe directorii de pompe funebre lectii profunde de viata. Au asistat la prea multe plecari „prea devreme” pentru a-si pierde timpul cu lucruri fara importanta. Conversatiile cu acesti profesionisti aduc intotdeauna povesti fascinante sau invataminte de viata remarcabile.

3. Se bucura de munca lor

Pe cand unii poate se simt prinsi intr-un loc de munca doar pentru a-si castiga existenta, directorii de pompe funebre nu fac compromisuri. Niciunul dintre ei nu alege aceasta profesie „doar pentru ca nu au gasit altceva” sau exclusiv pentru bani. Aceasta este o chemare de viata, o pasiune dedicata. Acest nivel de devotament merita intregul nostru respect.

4. Se confrunta cu critici mai mult decat majoritatea

Intalnirea cu persoane aflate in doliu sau solutionarea conflictelor familiale privind ceremoniile funerare pot fi provocari monumentale. Cu toate acestea, profesionistii din domeniul funerar gestioneaza toate aceste situatii cu gratie. Isi indeplinesc sarcinile, avand grija de familiile lor si ale altora, mentinand totusi echilibrul emotional.

5. Vindeca cu adevarat lumea

Medicii vindeca ranile fizice, terapeutii vindeca mintea, iar directorii de pompe funebre vindeca inimile. Aceasta profesie se concentreaza pe empatie si ofera sprijin in cel mai dificil moment al vietii. In lumea lor, profesionistii din domeniul funerar aduc alinare si compasiune.

6. Se ocupa de imposibil

Lasa-ti imaginatia sa zburde, gandindu-te la cele mai neobisnuite lucruri intalnite intr-o casa funerara, este aproape sigur ca directorii de pompe funebre le-au experimentat. Indiferent de cat de bizar pare, acestia se descurca cu eleganta.

7. Fac moartea „usoara”

Confruntarea cu pierderea unei persoane dragi este cu siguranta una dintre cele mai grele experiente. Cu toate acestea, directorii de pompe funebre aduc un fel de „usurare” in acest proces dificil, gestionand toate detaliile si eliberand familia de grijile practice.

8. Sarbatoresc viata intr-un mod unic

Oricine poate organiza o ceremonie funerara, dar directorii de pompe funebre stiu sa o faca cu adevarat speciala. Daca visezi la eliberarea unor porumbei sau vrei sa trimiti cenusa in spatiu, acesti profesionisti au conexiunile si creativitatea necesare pentru a face orice dorinta sa devina realitate.

9. Lucreaza in orice moment

Indiferent daca este 2:30 dimineata sau 11 seara, directorii de pompe funebre sunt la datorie. Aceasta profesie necesita disponibilitate 24/7, deoarece nevoile familiilor nu au orar. O referinta umoristica spune: „Stii cum ii spun unui director de pompe funebre lenes? Il numesc «mort». Pentru ca singura data cand majoritatea directorilor de pompe funebre inceteaza sa lucreze este atunci cand mor sau sunt mutilati de un unicorn.”

10. Nu asteapta recompense materiale

Daca nu a fost clar pana acum, directorii de pompe funebre nu sunt motivati de bani, faima sau un echilibru perfect intre viata si munca. Ceea ce isi doresc in schimbul efortului lor este simpla apreciere. Comentariile precum „ai usurat viata familiei mele” sau „nu as putea face asta fara tine” ii motiveaza si ii ajuta sa-si aminteasca de ce au ales aceasta cale.

Deci, data viitoare cand te afli intr-o casa funerara, ia-ti timp sa iti exprimi recunostinta fata de directorul de pompe funebre. Aprecierea ta poate face diferenta in ziua, saptamana sau luna lor.A fi director de pompe funebre nu este pentru oricine… Dar cineva trebuie sa faca acest lucru. Doar acei alesi cu curaj, inima mare, urechi ascultatoare si minte organizata pot sluji in aceasta profesie.

Taguri:

Distribuie: