Ceremonii funerare: Organizarea legala

martie 22, 2019
Distribuie
ceremonii funerare

ceremonii funerare

Nu vrem sa ne gandim la pierderea persoanelor dragi, dar este un fapt impus de cursul vietii.

Cum va trebui sa organizam ceremonii funerare legale incepand cu 2019?

Conform noilor reglementari legislative: Respectarea noilor norme intrate in vigoare din luna octombrie a acestui an ne vor ajuta sa evitam majoritatea neplacerilor cauzate din culpa in domeniul ceremonii funerare. Este obligatoriu sa acordam atentia necesara pregatirii trupului neinsufletit, fapt ce implica si imbalsamarea. Noile reglementari stabilesc modificari importante in realizarea acestei practici medicale.

Procedura imbalsamarii poate deveni, in functie de caz, obligatorie sau interzisa.

1. Este nepermisa realizarea imbalsamarii cand persoana in cauza a suferit de boli contagioase ce pot pune in pericol personalul desemnat. Acest temei a condus la obligativitatea obtinerii AVIZULUI PENTRU IMBALSAMARE, pentru orice persoana decedata. Acest aviz este obtinut de la Directia de Sanatate Publica din judetul in care a domiciliat persoana decedata. Vizitati “anthony.ro” pentru mai multe detalii

2. Este obligatorie realizarea imbalsamarii conform legii in vigoare, in urmatoarele cazuri:

Important!

Noul text de lege specifica obligativitatea imbalsamarii numai in cazul in care sicriul este expus in locul de priveghi cu capacul deschis, Compania de Servicii funerare Anthony va pune la dispozitie capacul frigorific, transparent ce poate reprezenta o alternativa in vederea evitarii procedeului medical de imbalsamare.

Pe langa avizul de imbalsamare de la Directia de Sanatate Publica, familia va incheia cu prestatorul de servicii funerare un contract, ce va contine mentiunea acordului sau impotrivirii realizarii procedeului de imbalsamare a persoanei decedate. Este necesar un aviz suplimentar pentru transportul decedatului si inhumarea acestuia intr-o alta localitate.

Acest document poarta numele de AVIZ SANITAR DE INHUMARE si se elibereaza de catre DIRECtIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA, respectiv a municipiului Bucuresti.

Se impune si ca masina funerara sa respecte cerintele prevazute de noua reglementare:

Agentia de servicii funerare Anthony detine cinci masini funerare ce respecta normele prescrise de lege pentru realizarea in siguranta a transportului funerar, inclusiv pentru distante foarte lungi.

Imbalsamarea va fi realizata de o agentie de servicii funerare specializata ce trebuie, la randul ei, sa respecte noile reglementari.

Dupa stabilirea circumstantelor si obtinerea documentatiei necesare:

Echipa care indeplineste procedura este obligata de noile reglementari sa puna langa trupul neinsufletit esantioane din substantele folosite la imbalsamare, in flacoane de plastic.

Pe eticheta acestora se va preciza denumirea produsului si a producatorului, numele firmei de servicii funerare si numarul avizului de imbalsamare. Suplimentar, la una din incheieturile mainii defunctului se va pune o bratara cu informatiile privind societatea de servicii funerare ce a efectuat procedura imbalsamarii.

O noua modificare intrata in vigoare ne obliga sa achizitionam numai sicriele insotite de certificate de conformitate emise de producator.

Compania de servicii funerare Anthony comercializeaza sicrie insotite cu certificat de conformitate de la producator inca din 1992. Astfel garantam respectarea legislatiei in vigoare si calitatea produselor pe care le oferim. Neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a prevederilor legislative va conduce firma de servicii funerare la plata despagubirilor datorate familiilor indoliate.

Plata se va face din fondul de garantare realizat de societate, in cuantumul contravalorii a cinci ajutoare de deces. Cunoasterea normelor in vigoare ne va permite sa realizati ceremonii funerare pentru persoanele trecute in nefiinta, fara sa intampinam dificultati si fara sa actionam gresit in indeplinirea procedurilor.


ceremonii funerare
ceremonii funerare
Distribuie
ULTIMELE ȘTIRI ULTIMELE ȘTIRI