SUNĂ-NE 24/7 SUNĂ-NE 24/7 SUNĂ-NE 24/7
Sună-ne 24/7 Sună-ne 24/7 Sună-ne 24/7

COSCIUG sau SICRIU: Care este diferența?

aprilie 29, 2021
Distribuie
sicriu modern sau cosciug traditional

sicriu modern sau cosciug traditional

In aceasta postare vom discuta despre sicriile și cosciugele funerare. Ce trebuie să știți despre asemănările și diferențele lor? Deoarece, în timp ce ambii ar putea servi același scop în ceea ce privește dispoziția finală, există câteva distincții cheie care merită observând între cele două.

Este important să rețineți că în multe limbi și culturi, nu există nici un fel de diferenta intre sicriu sau cosciug. La fel si in romana. Cei doi termeni pot fi interschimbabili. Și în funcție de locul în care locuiți, puteți intalni mai multe sicrie decât cosciuge sau invers, la firmele de servicii funerare.

De asemenea, vom lua în considerare diferitele tipuri de sicrie și sicrie care sunt disponibile, precum și gama de preț pe care vă puteți aștepta pentru fiecare.

Care este diferența dintre un sicriu și un cosciug?

Primul lucru care vine la mințile multor oameni atunci când se confruntă cu această întrebare este cel mai probabil factorul de formă.

Întrebarea despre „COSCIUG sau SICRIU” se reduce la principalul fapt, evident că cei doi arata un pic diferit.

cosciug traditional

cosciug traditional

Forma unui COSCIUG

Cosciugele sunt mai geometrice în formă, de obicei hexagonale sau octogonale. Ele poartă un design de modă veche (traditional). Este forma, într-adevăr, a unui corp uman: capul, lățimea mai largă pentru umeri, lungime pentru picioare.

Termenul de cosciug provine din arhaicul termen Latin: Cophinus, ceea ce înseamnă „coș”.

Cumpărarea unui cosciug

Există mai multe tipuri de cosciuge disponibile astăzi pe piață, cele principale fiind:

Cosciug din lemn. Acestea sunt, probabil, cel mai frecvent tip de cosciug. Ele pot varia în cheltuieli, dimensiuni și stil.

Cosciug metalic. De asemenea, o alegere foarte comună a casetei. Prețul depinde de ecartament și de stil.

Cosciug de închiriere. Acestea sunt cele mai des căptușeli din lemn și au fost închiriate în mod obișnuit pentru un serviciu înainte de a avea loc incinerarea sau dispoziția finală.

Cosciug biodegradabil. Acestea sunt utilizate pentru îngropări „verzi” și pot fi făcute din diferite materiale pe bază de plante.

Ce ar trebui să considerati la achizitia unui cosciug?

Când achiziționați un cosciug, există câteva lucruri de luat în considerare.

Luați în considerare materialul din care se face cosciugul.

Luați în considerare prețul și dacă acesta se poate încadra în bugetul dvs. Luați în considerare orice caracteristici speciale care ar putea fi importante pentru dvs. Este etanș? Oferă o umplutură suplimentară sau amortizare? Are un capac divizat pentru vizualizare? Dacă este metal, nu contează gabaritul (grosimea) sau greutatea pentru tine? Luați în considerare modul de dispoziție finală înainte de a alege un cosciug. Se va întâmpla incinerarea sau înmormântarea?

sicriu modern

sicriu modern

Forma unui SICRIU

Sicriile in comparație au un design mult mai modern, dar servesc același scop de inmormantare. Ele sunt în formă rectangulară și sunt în general rotunjite în jurul marginilor. Și spre deosebire de omologul lor, capacul lor este adesea împărțit în scopuri de vizionare.

În secolul al XIX-lea, când au început mai întâi să câștige popularitate fata de cosciuge in S.U.A.,unde s-a crezut că forma lor mai simplă și asemănătoare patului ar aduce mai mult confort mai mult decât un sicriu în formă de corp.

Cumpărarea unui sicriu

La fel ca în cazul cosciugelor, aveți multe opțiuni de luat în considerare la achizitia sicrielor. Iată cele mai frecvente tipuri de sicrie:

Sicriu din lemn. După cum sa menționat mai sus, ele pot varia în funcție de tipul de lemn.

Sicriu metalic. Prețul dependent de stilul / gabaritul de tip metalic.

Sicriu Biodegradabil. Multe sicrie sunt „prietenoase de pământ” sau sunt concepute pentru înmormântare naturală modernă.

Aronul. Un sicriu evreiesc tradițional.

Ce ar trebui să căutați într-un sicriu?

Ce ar trebui să căutați într-un sicriu este la fel ca ceea ce ar trebui să căutați într-un sicriu: Care este materialul sicriului? Prețul se potrivește în bugetul dvs.? Vrei un design simplu sau vrei ceva mai elaborat / personalizabil?

Prețurile intre sicriu sau cosciug

După cum puteți vedea, când vine vorba de sicries sau cosciug, există mai multe asemănări decât diferențele. Indiferent dacă alegeți cosciug sau sicriu, totul depinde de gustul dvs. particular și de nevoile familiei dvs. cu privire la serviciul funeral și / sau de dispoziția finală.

În general, vă puteți aștepta ca un cosciug să fie mai puțin costisitoare decât un sicriu. Acest lucru se datorează faptului că folosesc mai puține materiale in componentele executate din cherestea și alte părți pentru a construi. Ele sunt adesea mai puțin ornamentale decât omologul lor.

Desigur, mulți factori intră în prețul final al unui sicriu sau al unui cosciug. Cel mai mare este materialul folosit. Ambele cazuri de modele metalice sau din lemn, în funcție de tipul de metal sau lemn folosit, pot ajunge la costurile de cateva de mii de lei. Un sicriu lustruit de mahon va costa mai mult decât un lemn de pin simplu. Un sicriu de bronz va costa mai mult decât unul de oțel.

De asemenea, afectând prețul este locul în care achiziționați un sicriu de la. Poate fi mai ieftin să achiziționați de la casa funerară, spre deosebire de un furnizor terț. Amintiți-vă, este dreptul dvs. de a face acest lucru.

Distribuie
ULTIMELE ȘTIRI ULTIMELE ȘTIRI