Documente REPATRIERE DECEDATI necesare dosar

Repatriere
Documente REPATRIERE DECEDATI

Documente repatriere decedati

Atunci cand o persoana decedeaza, sunt o multime de decizii de luat si acte de intocmit. De obicei, acestea trebuie rezolvate in decurs de 5 zile, intr-o perioada in care interesul personal este foarte mare. Repatrierea se poate face si in lipsa unui membru al familiei, dar e necesara contractarea unei firme de servicii funerare, care va procura documentele necesare repatrierii.

Ca urmare a decesului:

Daca decesul unui cetatean roman survenit pe teritoriul altei tari, inregistrarea decesului la autoritatea locala a statului respectiv este obligatorie. Legea din Romania permite optional inregistrarea la consulatul Roman din tara respectiva. Consulatul Roman poate elibera un certificatul de deces in limba romana in baza certificatului emis de catre autoritatile locale. Pentru transportul persoanei decedate in Romania se va solicita consulatului roman din tara respectiva eliberarea pasaportului mortuar pentru transport decedat international.

Pentru repatriere decedati se vor solicita urmatoarele documente:

Sfatul nostru:

Apelati la o firma de pompe funebre din Romania, deoarece costul repatrierii este mult sub cel practicat de firmele din tara in care s-a produs decesul. Pretul unei repatrieri decedati internationale poate varia in functie de tara din care se face repatrierea decedatului, kilometrii parcursi, perioada de stationare in tara respectiva si taxele aferente eliberarii documentelor necesare pentru repatriere decedati.

repatriere decedati

Tag:

Distribuie: