servicii funerare
Diferența dintre o slujbă de înmormântare și pomenire

Care este diferența dintre o înmormântare și o slujbă de pomenire? Aceasta este o întrebare comună. Practic, o înmormântare este o slujbă de a onora o persoană decedată cu trupul prezent, în timp ce o slujbă de pomenire este un moment de memorializare a individului fără corpul prezent. Dacă persoana a fost incinerată și rămășițele sunt prezente la slujbă, aceasta este încă de obicei cunoscută sub numele de serviciu de pomenire. „Funeraliul” sau servicii funerare se practică atunci când corpul ca atare este prezent.

servicii funerare
Servicii funerare

Funeraliile si servicii funerare sunt adesea efectuate imediat înainte de înmormântare sau incinerație. Funeraliile pot fi foarte similare cu serviciile memoriale. Locația fie poate fi o biserică sau o înmormântare. De multe ori există lecturi, muzică, o elegie, acte de comemorare, cum ar fi o carte de invitați memorială sau favoruri funerare, flori, o masă de pomenire etc. Toate aceste elemente pot apărea într-o înmormântare sau un serviciu de pomenire, principala diferență fiind aceea cu o înmormântare corpul este prezent și cu o slujbă de pomenire trupul nu este.

O ceremonie care are loc pe locul de înmormântare, este cunoscută sub numele de slujbă de funerară, ceremonie de mormânt, slujbă de înmormântare, etc. De obicei este condus de un membru al clerului, un director de înmormântare sau un membru al familiei. Funcționarul va spune câteva cuvinte scurte despre persoana respectivă, va citi Scripturile sau alte texte, va cânta imnuri și va oferi un timp pentru a se spune la revedere finală înainte de coborârea și îngroparea casetei.

servicii funerare
Serviciu memorial

Serviciile memoriale pot fi cateodata foarte asemănătoare cu o înmormântare. Cu toate acestea, cum corpul neînsuflețit nu este prezent, serviciile memoriale permit o flexibilitate mult mai mare. Aveți mai multe opțiuni pentru ora și locul. Centrul comunitar, centrele de evenimente, parcurile și chiar casa unui membru al familiei pot fi locația. Timpul poate fi imediat sau luni și chiar ani după moarte. Serviciul poate fi lung sau scurt, elaborat sau simplu, formal sau informal.

Tags

No responses yet

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *