Serviciu funerar si serviciu memorial: Diferentele importante

Servicii funerare
Serviciu funerar si serviciu memorial

Diferenta dintre o slujba de inmormantare si pomenire

Care este diferenta dintre o inmormantare si o slujba de pomenire? Aceasta este o intrebare comuna. Practic, o inmormantare este o slujba de a onora o persoana decedata cu trupul prezent, in timp ce o slujba de pomenire este un moment de memorializare a individului fara corpul prezent. Daca persoana a fost incinerata si ramasitele sunt prezente la slujba, aceasta este inca de obicei cunoscuta sub numele de serviciu de pomenire. „Funeraliul” sau servicii funerare se practica atunci cand corpul ca atare este prezent.

Serviciu funerar

Funeraliile si servicii funerare sunt adesea efectuate imediat inainte de inmormantare sau incineratie. Funeraliile pot fi foarte similare cu serviciile memoriale. Locatia fie poate fi o biserica sau o inmormantare. De multe ori exista lecturi, muzica, o elegie, acte de comemorare, cum ar fi o carte de invitati memoriala sau favoruri funerare, flori, o masa de pomenire etc. Toate aceste elemente pot aparea intr-o inmormantare sau un serviciu de pomenire. Principala diferenta intre acest Serviciu funerar este: la o inmormantare corpul este prezent si cu o slujba de pomenire trupul nu este.

O ceremonie care are loc pe locul de inmormantare, este cunoscuta sub numele de slujba de funerara, ceremonie de mormant, slujba de inmormantare, etc. De obicei este condus de un membru al clerului, un director de inmormantare sau un membru al familiei. Functionarul va spune cateva cuvinte scurte despre persoana respectiva, va citi Scripturile sau alte texte, va canta imnuri si va oferi un timp pentru a se spune la revedere finala inainte de coborarea si ingroparea casetei.

Serviciu memorial

Serviciile memoriale pot fi cateodata foarte asemanatoare cu o inmormantare. Cu toate acestea, cum corpul neinsufletit nu este prezent, serviciile memoriale permit o flexibilitate mult mai mare. Aveti mai multe optiuni pentru ora si locul. Centrul comunitar, centrele de evenimente, parcurile si chiar casa unui membru al familiei pot fi locatia. Timpul poate fi imediat sau luni si chiar ani dupa moarte. Serviciu memorial poate fi lung sau scurt, elaborat sau simplu, formal sau informal.

Tag:

Distribuie: