10 tipuri de servicii funerare, ceremonii si evenimente

Servicii funerare
tipuri de servicii funerare

In lume exista multe diferite tipuri de servicii funerare, inmormantari si servicii conexe. Prin acest articol, speram sa aruncam o lumina asupra a 10 dintre cele mai frecvente tipuri de ceremonie funerara si evenimente conexe. Vom enumera si defini fiecare ceremonie si vom detalia despre ce sa va asteptati la fiecare dintre ele. Sa aruncam o privire asupra fiecaruia dintre ele pe rand.

10 tipuri de servicii funerare:

Ce este un serviciu funerar traditional?

Slujba traditionala de inmormantare este inca cel mai obisnuit tip de ceremonie funerara desfasurata in multe parti ale tarii. La o slujba de inmormantare traditionala, sicriul sau urna sunt prezente. Prietenii si familia pot canta sau reda poezii si amintiri in memoria defunctului, iar cineva poate oferi, de asemenea, un elogiu. inmormantarile traditionale sunt adesea de natura religioasa, asa ca un pastor va da cel mai probabil o predica.

Se va transporta ramasitele la cimitir pentru inmormantare imediat dupa inmormantarea traditionala, daca exista un sicriu. Poate sa fie sau nu un serviciu de mormant scurt, in care este inmormantat sicriul sau urna. in urma acestui fapt, familia poate gazdui o receptie sau un pranz in memoria persoanei iubite.

Slujba de inmormantare este precedata de obicei de un priveghi sau vizitare (de obicei cu o seara inainte) si urmata de un serviciu de mormant. Vezi mai jos pentru mai multe detalii despre fiecare dintre aceste tipuri de servicii funerare.

Ce este o practica cimiteriala la mormant?

O slujba de mormant este o slujba funerara care are loc la cimitir, unde familia si prietenii isi platesc ultimele respecturi inainte ca sicriul sau urna sa fie coborata in pamant pentru inmormantare. Deoarece persoanele dragi il comit pe defunct inapoi pe pamant, acest serviciu intim se mai numeste si serviciu de comitere. Un serviciu de morminte urmeaza adesea o inmormantare traditionala, dar uneori poate fi singurul serviciu pe care o familie il alege. Adesea, un pastor va rosti cateva cuvinte de confort (ganditi „cenusa la cenusa si praf la praf”) sau directorul funerar poate impartasi cateva observatii la dorintele familiei, dar altfel acest serviciu este de obicei destul de scurt si simplu.

Ce este o inhumare directa?

Uneori, o familie doreste sa-si ingroape persoana iubita, dar nu planuieste o inmormantare sau o alta ceremonie formala. in acest caz, pot alege o optiune directa de inhumare. Cu ingroparea directa, nu exista nici o vizita, inmormantare si nici macar un serviciu de mormant. inmormantarea ingroapa pur si simplu urna. Uneori, o familie va alege acest tip de inmormantare cu planuri pentru o slujba de pomenire la o data ulterioara. inmormantarile directe reprezinta o optiune mai accesibila pentru familie, care nu va avea o inmormantare formala, dar isi doreste totusi ca persoana iubita sa fie adusa intr-un cimitir. Adesea, inhumarea directa se intampla atunci cand familia nu locuieste in apropierea celor decedati.

Ce este o cremare directa?

Similar cu inhumarea directa, cremarea directa este un eveniment de sine statator. Este pur si simplu o crematie; nu exista vizita formala sau inmormantare. in urma incinerarii, inmormantarea sau crematoria returneaza resturile familiei, care pot alege sa aiba o slujba de pomenire mai tarziu – sau nu. Cremarea directa este de obicei cea mai scumpa optiune pentru dispunerea finala. Daca alegeti o cremare directa pentru persoana iubita, inmormantarea sau crematoria va va returna ramasitele intr-un recipient foarte de baza. Dar este posibil sa alegeti ca resturile sa fie transferate intr-o urna permanenta. Daca cautati urna perfecta, poate doriti sa rasfoiti prin colectia noastra frumoasa de urne funerare.

Ce este o slujba de pomenire?

Slujba de pomenire este unul dintre cele mai frecvente tipuri de servicii funerare. Este foarte asemanator cu o inmormantare traditionala, cu exceptia faptului ca trupul sau ramasitele incinerate nu sunt prezente. Frumusetea unei slujbe de pomenire din serviciilor memoriale este ca acestea nu trebuie sa apara intr-un anumit interval de timp in urma unui deces. Acestea pot aparea o zi dupa ingropare sau reinnoire, un an mai tarziu sau ori de cate ori. Ramasitele nu se afla in centrul acestui serviciu, doar amintirea pretioasa a decedatului.

Ce este o sarbatoare a vietii?

O sarbatoare a vietii este o ceremonie unica a ei, parte din tipuri de servicii funerare. Desi poate lua locul unei slujbe de pomenire traditionale, este obisnuit ca sarbatorirea vietii sa apara dupa saptamani, luni sau chiar ani de la inmormantare. Aceasta inseamna ca ramasitele nu sunt adesea prezente. Cu toate acestea, acest lucru poate varia in functie de preferintele familiei. Sarbatorile vietii sunt exact asa: sarbatori! Personalizarea este importanta intr-o sarbatoare a vietii si este de obicei mai vesela decat sobra. in functie de regiune si cultura familiei, o sarbatoare a vietii poate include mancare, dans si amintiri fericite impartasite ale decedatului.

Ce este un priveghi?

Un priveghi este slujba solemna care are loc de obicei chiar inainte de inmormantare. Originile trezirilor traditionale sunt in catolicism, asa ca credinciosii pot spune Rozariul in timpul vegherii. in mod traditional, priveghiul are loc in casa sau capela, dar multe locasuri funerare servesc acum o locatie dedicata. Oamenii fac vizitari sau vizionari din respect fata de defunct. in timpul vegherii, persoanele dragi se reunesc pentru a se mangai unii pe altii si pentru a-si plati ultimele respecturi decedatului. Ramasitele pot fi sau nu prezente.

Ce este o vizualizare?

Termenul de vizionare este adesea folosit in mod interschimbabil cu trezire si vizitare, dar are o semnificatie oficiala in lista de tipuri de servicii funerare. Este destul de simplu: la o vizionare, corpul este de obicei prezent pentru a fi privit de jale. inmormantarea gazduieste de obicei vizionarea cu o seara inainte de slujba de inmormantare.

Ce este o vizita?

Asa cum am mentionat mai sus, oamenii utilizeaza in general termenii de vizitare, trezire si vizionare in mod interschimbabil. Dar, de obicei, corpul nu este prezent la vizita, care are loc cel mai probabil la inmormantare. Accentul este pus pe vizitarea cu familia si prietenii indurerati, deci va fi mai putin formal decat inmormantarea.

Ce este o ceremonie de imprastiere?

O ceremonie de imprastiere are loc atunci cand o familie alege sa imprastie resturile cremate ale persoanei iubite, in loc sa le pastreze sau sa le ingroape. De obicei, familia imprastie cenusa in vant, intr-o locatie care a fost deosebit de importanta pentru decedat.

Ceremoniile de risipire pot fi simple sau elaborate. Familia poate elibera cenusa in liniste si seninatate unui ocean (sau lac) … sau le va incorpora intr-un spectacol de artificii spectaculoase. Ceremonia in sine este de obicei similara cu un mormant sau un serviciu de comisie. Este un moment potrivit pentru a spune cateva cuvinte pentru a onora pe persoana iubita indepartata. Luati in considerare citirea unui citat preferat sau Scriptura, a spune o rugaciune sau a canta un imn.

  • Retineti ca exista legi care limiteaza unde poate fi imprastiata cenusa.

Speram ca acest articol va luminat cu privire la diferentele dintre aceste 10 tipuri de servicii funerare, ceremonii si evenimente! Nu este usor sa ne amintim micile detalii care diferentiaza aceste servicii similare, dar ajuta sa stii la ce sa te astepti la fiecare dintre ele. Spune-ne care sunt gandurile tale intr-un comentariu de mai jos.

Tag:
Distribuie: