Regulile de securitate pentru incinerare transport urna

Repatriere
incinerare si transport urna

Imaginati-va ca zburati impreuna cu cenusa mamei dvs. acasa si in schimb le gasiti varsate in valiza dumneavoastra . Cativa calatori au impartasit povesti de groaza despre incercarea de a transporta ramasitele incinerate ale unui membru al familiei, catre locul de odihna final sau pentru a fi imprastiate intr-un loc special. Unii au descris socul, fortati de reprezentantii aeroportului sa scoata urna din geanta si sa o plaseze intr-o maniera nedemnificata pe banda transportoare cu raze X, in vazul la toti ceilalti calatori.

Este perfect legal sa calatoresti prin aer cu ramasite dupa incinerare, dar este mult mai complicat decat te-ai putea astepta. Este nevoie de planificarea de a trece prin securitatea din vama si in avion, fara a face o calatorie deja dificila din punct de vedere emotional mult mai rau. Companiile aeriene si guvernul spun ca nu urmaresc numarul de pasageri care transporta ramasite dupa incinerare. Crematiile au depasit inmormantarile in urma cu cativa ani si sunt asteptate sa fie folosite la aproape 80% din decese pana in 2035.

Multe familii se bazeaza pe un director de inmormantare, care sa se ocupe de toate aranjamentele atunci cand este vorba de un transport urna aerian, dar cel mai posibil se ocupa de mult mai mult. Majoritatea companiilor aeriene vor accepta ramasite cremate ca marfa, in pungi verificate sau in zona transport. Politicile si taxele posibile vor varia in functie de companiile aeriene, asa ca asigurati-va ca verificati site-urile web sau sunati in prealabil.

Urmatorul pas de transport urna: trecerea la si prin securitatea aeroportului!

Administratia de securitate a transporturilor aeriene ecraneaza fiecare transport urna, chiar si una deja verificata. Se recomanda transportul urnei  in zona de bagaje ale unui avion. insa grija mare: bagajele verificate sunt supuse “unor miscari rapide si uneori dure, de-a lungul unei serii de benzi transportoare” intre terminal si avion.

Ramasitele dupa incinerare trebuie sa fie ecranizate cu raze X si care pot crea probleme atunci cand cenusa se afla intr-o urna metalica. Daca operatorul de raze X nu poate vedea prin container, iar ofiterii nu pot spune daca ceva din interior este interzis, nu vor lasa sa treaca ramasitele, deoarece “ar putea fi exploatate de cineva care doreste sa ascunda un obiect periculos”. Urnele din sticla, ceramica, lemn sau plastic sunt cele mai bune pentru ca pot fi verificate cu raze X.

Se recomanda un recipient (urna temporara) pentru transportul dupa incinerare sau imprastierea cenusii, si un total alt recipient (urna permanenta) pentru ingropare. Casele funerare vor oferi urna temporara care detine cenusa. Oamenii calatoresc cu acele urne temporare si apoi vor achizitiona urne permanente dupa ce ajung la destinatie.

Sa aveti cu dvs. certificatul de deces si certificatul de incinerare. Aceste forme sunt esentiale pentru a transporta o urna in alta tara.

Daca acest lucru pare a fi o problema prea mare sau nu intentionati sa insotiti ramasitele, serviciile funerare de repatriere va pot ajuta. Un transport urna legal necesita un recipient interior sigilat, rezistent la scurgeri. Deci va trebuie o urna funerara pentru expedieri in sau din alte tari. Cutia exterioara trebuie sa poarte o eticheta speciala.

Tag:
Distribuie: