Inmormantarile traditionale sunt pe DECLIN in toata EUROPA

Servicii funerare
inmormantarile traditionale

In tari precum Regatul Unit, Suedia si Spania, serviciile funerare raporteaza inmormantarile traditionale si inmormantarile crestine in continua scadere.

Pe masura ce europenii devin mai seculati, cauta alternative la inmormantarile traditionale. Pierderea apartenentei la bisericile nationale protestante si romano-catolice istorice este una dintre cauzele declinului la inmormantarile crestine.

REGATUL UNIT – Conform unui sondaj realizat in Regatul Unit de catre o cooperativa de servicii funerare, a existat o crestere semnificativa a ceremoniilor organizate in afara unui cadru religios. Padurile, cafenelele si chiar gradinile zoologice sunt solicitate sa organizeze o adunare informala, unde rudele isi pot spune la revedere. Sondajul mai spune ca cererile de aranjamente funerare au scazut cu 34%. Dupa ce au intrebat 4.000 de persoane, sondajul a mai constatat ca doar 1 din 10 persoane doresc o slujba traditionala de inmormantare, care de obicei este sarbatorita in urma unui ritual crestin. O treime dintre respondenti au spus ca ar prefera sa nu fie organizata o ceremonie pentru ei. in 2019, deja 4% dintre britanici au apelat la incinerare directa.

SUEDIA  – in Suedia, 8% din populatie isi ingroapa rudele moarte fara nicio ceremonie oficiala. Trupurile lor sunt transferate de la un spital direct la crematoriu. Deci, inmormantarile traditionale sunt non-existente. Secularizarea societatii este motivul principal dat pentru aceasta tendinta emergenta. Individualismul, reducerea legaturilor solide de familie si o societate individualista ar putea explica si aceasta schimbare, spun specialistii.

SPANIA – intre timp, in Spania, fiind odinioara o tara profund catolica, nu este cu nimic in urma fata de acest trend. Asociatia nationala a serviciilor funerare se asteapta ca, pana in 2029, peste 70% dintre oameni sa aleaga ceremonia de incinerare a decedatului. Schimbarile din societatea spaniola produc o crestere considerabila a cererilor de incinerare, iar firmele trebuie sa se adapteze la aceasta noua tendinta.

Tag:
Distribuie: