Va invitam sa vizitati magazinele de pompe funebre Anthony Assistance.
anthony.ro
octombrie 8, 2019
in anul 1380 cuvantul sicriu era pentru prima oara atestat documentar, acesta provenind din franceza veche “cofin”, din latinizarea cuvantului grec hophinos a carui semnificatie este aceea de “cos”, dar cea mai veche forma atestata a cuvantului sicriu este cea provenita din grecescul miconian “ko-pi-na”.
Daca in zile de astazi, sicriul poate fi ales dintr-un catalog in diferite modele, in fiecare magazin de pompe funebre sunt zeci de optiuni, culori si accesorii cum ar porumbei, cruci gravate, crucifixe, in trecut orice lada (cutie) utilizata pentru ingroparea persoanelor decedate constituia un sicriu.
Popoarele care practica inmormantarea au sicrie in stiluri foarte diferite, ele pot fi simple, confectionate din lemn fara a contine component metalice sau podoabe, folosindu-se cuie de lemn in locul cuielor obisnuite.
in unele tari cum ar fi China si Japonia, sicriele sunt confectionate din lemn parfumat, precum cel al chiparosului, lemnul de cedru japonez, tuia. Sunt folosite aceste tipuri de lemn deoarece sunt foarte rezistente la descompunere si din acest motiv fiind foarte solicitate.
Unele grupuri aborigene australiene (unde inca nu gasesti un magazin de pompe funebre) folosesc in locul sicrielor obisnuite cilindri realizati din coaja de copac prevazute cu decoratiuni extrem de complicate pe care ii “cos” cu fibre, ii sigileaza cu adeziv, mai apoi cilindrul este impachetat in ierburi uscate.
in mod traditional sicriele au sase colturi sau au patru laturi, avand forma dreptunghiulara dar pot avea pot avea si forma trapezoidala, utilizata foarte frecvent in Germania, Austria , Ungaria si in alte tari din Europa de Est si Europa Centrala. Spre exemplu in Japonia medievala, au fost utilizate sicriele de forma rotunda, care aveau forma unor butoaie confectionate de catre dogari.
in zilele de astazi, producatorii de sicrie ofera pentru un magazin de pompe funebre caracteristici care protejeaza corpul decedatului si sanatatea publica prin folosirea unei garnituri al carei scop este acela de a sigila sicriul dupa ce acesta este inchis pentru prima ultima oara.
Sicriele sunt confectionate din diferite materiale precum otelul, diferite tipuri de lemn sau fibra de sticla. Un interes mare il au sicriele “prietenoase cu mediul” realizate din materiale pur naturale, cum ar fi frunzele de bambus, salcie sau banane.
Unele sicrie sunt personalizate, acestea includ imprimarea sau pictarea de scene tropicale pasnice, scoici, apusuri de soare, heruvimi , steaguri. in lumea occidental, in mod traditional, un sicriu era realizat, doar atunci cand era necesar, de dulgherul satului care se ingrijea de tot procesul inmormantarii. in timpurile moderne, sicriele sunt produse aproape intotdeauna in serie, unele firme de pompe funebre au un showroom pentru a prezenta familiilor sicriele disponibile care ar putea fi folosite in cazul decesului unui membru al familiei.
Va invitam sa vizitati magazinele de pompe funebre Anthony Assistance.
Daca aveti intrebari suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.