De la sicriu la magazin de pompe funebre

Pompe funebre
magazin de pompe funebre

Cuvantul "sicriu"

in anul 1380 cuvantul sicriu era pentru prima oara atestat documentar, acesta provenind din franceza veche “cofin”, din latinizarea cuvantului grec hophinos a carui semnificatie este aceea de “cos”, dar cea mai veche forma atestata a cuvantului sicriu este cea provenita din grecescul miconian “ko-pi-na”. 

de la sicriu celtic la magazin de pompe funebre

Daca in zile de astazi, sicriul poate fi ales dintr-un catalog in diferite modele, in fiecare magazin de pompe funebre sunt zeci de optiuni, culori si accesorii cum ar porumbei, cruci gravate, crucifixe, in trecut orice lada (cutie) utilizata pentru ingroparea persoanelor decedate constituia un sicriu.

Popoarele practica inmormantarea

Popoarele care practica inmormantarea au sicrie in stiluri foarte diferite, ele pot fi simple, confectionate din lemn fara a contine component metalice sau podoabe, folosindu-se cuie de lemn in locul cuielor obisnuite. 

China si Japonia

in unele tari cum ar fi China si Japonia, sicriele sunt  confectionate din lemn parfumat, precum cel al chiparosului, lemnul de cedru japonez, tuia. Sunt folosite aceste tipuri de lemn  deoarece sunt foarte rezistente la descompunere si din acest motiv fiind foarte solicitate. 

Grupuri aborigene australiene

Unele grupuri aborigene australiene (unde inca nu gasesti un magazin de pompe funebre) folosesc in locul sicrielor obisnuite cilindri realizati din coaja de copac prevazute cu decoratiuni extrem de complicate pe care ii “cos” cu fibre, ii sigileaza cu adeziv, mai apoi cilindrul este impachetat in ierburi uscate. 

in mod traditional sicriele au sase colturi sau au patru laturi, avand forma dreptunghiulara dar pot avea pot avea si forma trapezoidala, utilizata foarte frecvent in Germania, Austria , Ungaria si in alte tari din Europa de Est si Europa Centrala. Spre exemplu in Japonia medievala, au fost utilizate sicriele de forma rotunda, care aveau forma unor butoaie confectionate de catre dogari. 

in zilele de astazi, producatorii de  sicrie ofera pentru un magazin de pompe funebre caracteristici care protejeaza corpul decedatului si sanatatea publica prin folosirea unei garnituri al carei scop este acela de a sigila sicriul dupa ce acesta este inchis pentru prima ultima oara. 

Sicriele sunt confectionate

Sicriele sunt confectionate din diferite materiale precum  otelul, diferite tipuri de lemn sau fibra de sticla. Un interes mare il au sicriele “prietenoase cu mediul” realizate din materiale pur naturale, cum ar fi frunzele de bambus, salcie sau banane. 

Sicrie personalizate

Unele sicrie sunt personalizate, acestea includ imprimarea sau pictarea de scene tropicale pasnice, scoici, apusuri de soare, heruvimi , steaguri. in lumea occidental, in mod traditional, un sicriu era realizat, doar atunci cand era necesar, de dulgherul satului care se ingrijea de tot procesul inmormantarii. in timpurile moderne, sicriele sunt produse aproape intotdeauna in serie, unele firme de pompe funebre au un showroom pentru a prezenta familiilor sicriele disponibile care ar putea fi folosite in cazul decesului unui membru al familiei.

Magazin de pompe funebre

Va invitam sa vizitati magazinele de pompe funebre Anthony Assistance.

 
magazinele de pompe funebre, magazin de pompe funebre

Tag:

Distribuie: