Primul sicriu viu din lume – septembrie 2020

Pompe funebre
cosciug viu, sicriu viu

Cenușă la cenușă, praf la praf. Ciclul vieții. Spune-i cum vrei tu, dar niciunul dintre noi nu pleacă de aici în viață și ar trebui să ne tratăm planeta cât mai bine.

Cu Loop Cocoon, asta include și după ce plecăm. Numit primul sicriu viu din lume, este fabricat din miceliu de ciuperci, care ajută corpul să „composteze”, îmbogățind simultan solul pentru a încuraja creșterea copacilor și plantelor noi.

Miceliul este cunoscut pentru capacitatea sa de a transforma deșeurile în substanțe nutritive, este 100% natural și crește atât de repede.

Fiecare cocon durează doar o săptămână pentru a crește fără a fi nevoie de electricitate sau lumină artificială – ceea ce face ca acesta să fie cel mai ecologic mod de a pleca pământul.

12 septembrie 2020 – Pentru prima dată în acest weekend, o femeie a fost îngropată într-o cutie din hife. „Sfârșitul vieții este astfel începutul unei noi vieți”. Sicriul viu nu este greu. Greutatea variază.

cosciug viu, sicriu viu

Cutia de cosciug viu (sicriu viu) este formată din miceliu, rețeaua de rădăcini de ciuperci, deci fiecare este unică.

Pentru prima dată cineva este îngropat în „Buclă de buclă”. Sub capacul prototipului, în partea de jos a cutiei, se află un strat elastic de mușchi. Cutia, care seamănă un pic cu spuma de poliester sau marmură, se simte mai caldă și mai moale decât pare.

„Acesta este miceliul”, realteaza Hendrikx. Ciuperca din exterior este rodul ciupercii. Vedem o rețea de fire fungice care se hrănesc cu resturi organice ale copacilor și plantelor și, de asemenea, pot neutraliza substanțele toxice.

În plus, miceliul aduce plantele în contact între ele. Conectate ca Internetul.

cosciug viu, sicriu viu

Într-o matriță în formă de cutie de lemn, explică el, introducem alimente – fân sau cânepă, de exemplu. Adăugați ciuperca – Ganoderma lucidum, o tulpină care nu dăunează – și puțină apă din când în când.

Peste câteva zile crește o rețea tridimensională care acționează ca un lipici natural. Când mucegaiul este umplut cu miceliu, procesul de creștere este întrerupt prin a nu adăuga mai mulți nutrienți.

“Într-o săptămână veți avea o cutie solidă care, imediat ce este îngropată, se descompune rapid și stimulează digestia corpului.” Miceliul acționează ca un accelerator pentru bacterii și poate neutraliza deșeurile din organism.

Poluarea solului este o temă importantă în industria funerară.

Tag:
Distribuie: