Reguli de incinerare catolică – cremația credincioșilor

Practici religioase,Servicii funerare
incinerare catolică

Se permite cremația credincioșilor, DAR catolicismul stabilește anumite reguli de incinerare:

În primul rând, și poate cel mai important, este regula pe care o tratăm spre cenușă cu același respect ca un întreg corp. Așa cum tratăm un corp într-un sicriu cu reverență în toate etapele care au condus la dispoziția finală, Catehismul Bisericii Catolice afirmă că același respect trebuie arătat spre cenușă.

În 2016, Vaticanul a lansat anunțul Resurgendum cum Christo, care interzice împrăștierea cenușii.

Aceasta este pentru a evita “fiecare apariție a panteismului, naturalismului sau a nihilismului”. Directiva clarifică faptul că împrăștierea nu trebuie să apară sub nici o formă, fie de teren, mare sau aer. În conformitate cu directiva, dacă o persoană solicită împrăștierea cenușii lor înainte de moarte, și iubirea pe care o îndeplinește această dorință, o înmormântare catolică va fi ulterior negată.

Per Ad Resurgendum cum Christo, nimeni nu ar trebui să facă cenușă în bijuterii, să-i păstreze în casă, să le folosească pentru artă sau să le afișeze altfel.

Rudele nu ar trebui să împărtășească cenușa oricărei persoane.

Deoarece cei din Biserica Catolică care sunt incinerați trebuie să fie așezați să se odihnească cu același respect ca un trup necredincios, Biserica insistă că “trupurile decedatului sunt îngropate în cimitire sau în alte locuri sacre”.

Puteți citi anunțul Resurgendum cum Christo în întregime aici.

Ce să faci cu cenușa?

Pe măsură ce afirmă mai sus, deoarece Biserica prevede că Ashes primește același respect ca și corp, există puține opțiuni atunci când vine vorba de dispoziția finală.

În esență, ceea ce permite Biserica este o imnurnare respectuoasă. Acest lucru poate include înmormântarea într-un cimitir sau la un interval într-o columbarium.

În ceea ce privește ritualurile funerare, o înmormântare catolică completă este în ordine cu rămășițele incinerate (conform amendamentului din 1997 la ordinea înmormântării creștine), la fel cum ar fi pentru rămășițele dulci.

Tag:

Distribuie: